Zelf bloemen drogen: hoe begin je eraan?

De lente is eindelijk in het land!

We hebben er lang op moeten wachten maar de lente is dan eindelijk in het land. Wat geniet ik ervan om overal mooie kleurrijke bloemenpracht te zien en te ontdekken.

Dus het is de ideale moment om bloemen zelf te drogen.

Maar ik hoor je al denken, hoe begin je daar nu aan en wat doe je wel en wat best niet?

Ik geef je graag een aantal tips om zelf aan de slag te gaan!
 

Welke bloemen kies ik het beste?

 In principe zijn alle bloemen geschikt om te drogen, al zullen niet alle bloemen even lang mee gaan. Rozen, lavendel en hortensia’s zijn erg geliefd als droogbloemen. Speel met verschillende kleuren voor een indrukwekkend plaatje. Je kan best geen witte bloemen gebruiken, want deze worden na verloop van tijd vaak bruin.

Wat is de makkelijkste manier om bloemen te drogen?

De makkelijkste en meest milieuvriendelijke manier om bloemen te drogen is door ze aan de lucht te drogen. Je hebt er weinig voor nodig; enkel een warme, droge en donkere kamer, bijvoorbeeld een zolder. Je kan de bloemen ondersteboven hangen, best niet te dicht bij elkaar zodat er voldoende lucht aan kan. Hang de bloemen per soort en in gelijke bosjes!

Hoe lang duurt het drogen van bloemen?

Je houdt best rekening met een periode tussen tussen 1 en 8 weken, afhankelijk van het soort. Voelen je bloemen knisperig aan? Dan weet je dat ze droog zijn!

Wil je nog meer tips ontvangen of denk je eerder, nee dit is niets voor mij, ik koop ze liever kant en klaar!?
 
Neem dan gerust contact met me op als je ergens naar op zoek bent! Ik help je graag verder!
 
Ik neem contact op!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *