Creatief bezig zijn is goed voor je

Wist je dat creatief bezig zijn een ideale oplossing is als je je onrustig voelt, als je veel stress ervaart?

Door creatief bezig te zijn, dat wil zeggen iets nieuws creëren / doen met je handen, ontstaat er een soort flow die je doet ontspannen. Je stopt met denken en piekeren want je bent enkel en alleen nog bezig met datgene wat je aan het maken bent en hoe je dat gaat doen.

Daarnaast is het ook goed voor je hersenen. Door creatief aan de slag te zijn, worden grote delen van het brein aan het werk gezet en deze activiteiten in de hersenen houden je brein gezond. Wist je dat daardoor de kans op vergeetachtigheid op latere leeftijd veel kleiner wordt?

Door met je handen iets te creëren ga je ook veel beter in je vel zitten, want het geeft je voldoening door iets te maken, zeker als iets goed gelukt is. Je leert ook je doorzettingsvermogen te stimuleren en om te gaan met tegenslagen, moest het toch moeizaam gaan.

Je kan alleen creatief bezig zijn of je kan het ook samen met anderen doen. Maar als je iets gemaakt hebt, is de kans heel groot dat je dat gaat delen. Heb je je tuin mooi gemaakt? Dan ben ik er zeker van dat je het fijn vindt als je buren je een compliment geven over hoe mooi je tuin is geworden. Heb je een tof kledingstuk gemaakt? Dan ben ik ervan overtuigd dat je een foto naar je vriend of vriendin stuurt van het resultaat. Heb je een leuke namiddag geknutseld met je kinderen? Dan toon je ’s avonds trots jullie creaties aan je partner.

Kortom, je vindt het leuk om je creativiteit te delen en om andere mensen er van te laten genieten. En daar word je zelf ook blij van en het geeft je zelfvertrouwen

Creativiteit kan in eerste instantie een onzeker gevoel geven. Kan ik dit wel? Ik kan niks bedenken? Maar juist als je doorzet, blijkt dat je zeker iets moois en nieuws kan creëren. En dat geeft vertrouwen in jouw eigen kunnen!

Tijdens een workshop nemen we dan ook de tijd om te onthaasten, om even met je handen bezig te zijn waardoor je je hoofd kan leegmaken en volledig tot rust kan komen. Waardoor je achteraf kan genieten van je creatie en met andere mensen kan delen en waardoor je zelfvertrouwen krijgt in je eigen kunnen!

 

Ik wil dit ook!

Ontdek alle info omtrent de workshops die je bij Mareeke kan volgen.
Ik hoop je te mogen verwelkomen bij één van de workshops!

Tot binnenkort!

Bron: Creatief bezig zijn, is goed voor je. Waarom en hoe doe je dat? (goedetengezondleven.nl)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *